#IMAGINE един по-добър свят за децата

Deca.bg Новини

УНИЦЕФ кани изгряващи поп звезди да се присъединят към Хю Джакман, Кейти Пери, Анджелик Киджо, Приянка Чопра, Йоко Оно и Давид Гета, за да изпеят „Imagine“ на Джон Ленън.

Инициативата #IMAGINE (Представи си) е част от честването на 25-та годишнина от приемането на Конвенцията за правата на детето. Проектът събира артисти, музиканти, посланици и поддръжници на УНИЦЕФ, които ще създадат уникален по рода си момент в историята на музиката, чиято цел е да привлече вниманието към огромните предизвикателства, пред които са изправени децата по света.

Интерактивното дигитално преживяване, подкрепено от TouchCast, позволява на всеки да запише, заедно с любимите си музикални идоли, своя собствена версия на химна на мира и надеждата на Джон Ленън. А записите ще бъдат включени в световна, многоезична версия на „Imagine“, която диджеят Давид Гета ще изработи. Всеки, записал песента, има шанс за визуално и аудио присъствие в тази версия, която ще бъде пусната непосредствено преди Новогодишната нощ.

На платформата на УНИЦЕФ всички могат за запишат и лични съобщения, в които да опишат как те самите си представят по-добрия свят. „Когато сам си представяш нещо, това може и да е мечта, но когато двама души го правят, то става реалност“, казва Йоко Оно.

Могат да се правят и дарения, а събраните средства ще отидат за реализирането на програми, свързани с образование, храна, здравеопазване и имунизации, питейна вода и хигиенни условия, закрила и реагиране при спешни случаи при деца в над 150 държави.

За да участвате в #IMAGINE, следвайте тези 3 лесни стъпки:

1. Свалете апликацията TouchCast за Айфон на App Store или на http://imagine.unicef.org
2. Запишете своята версия на песента, заедно с Джон Ленън и други известни изпълнители. като натиснете червения бутон.
3. Запишете лично съобщение за това как вие си представяте един по-добър свят.

Можете да споделите вашата версия с приятелите си и на#EVERYVOICECOUINTS и #IMAGINE.

Източник: Дневник