За Коледа искаме къщичка, за да си играем спокойно на каквото си поискаме

Deca.bg Новини

Факултет за МЕЧТИ се строи в столичния квартал „Факултета“. В квартала, в който няма детска площадка, скоро ще има място за игри, извънкласни занимания и сценични изяви, информират реализаторите на проекта.

Идеята се е родила от комиксите на 9 деца от квартала в края на 2012 година, чиято мечта е „дървена къщичка, в която да се събират с приятели“. „Те споделиха своята мечта, ние повярвахме в нея и съвсем скоро тя ще бъде реалност“, казват от студио „Компот Колектив“.

Автори на проекта са  архитектите Гергана Тилева и Никола Николов от сдружение „Трансформатори“. Визията му интерпретира стандартна дървена двускатна къщичка. Главната й фасада ще бъде изрисувана с детски рисунки, а пред нея ще бъде поставен разглобяем подиум, служещ като допълнително място за игра или място за изяви на децата по време на събития и мероприятия. Успоредно на къщичката ще бъде изградена допълнителна дървена конструкция – пергола-пейка. Перголата осигурява засенчени места за сядане с гледка към подиума.

„Първата трансформация на двора на фондация „Здраве и социално развитие“ в кв. „Факултета“ се случи с много задружна работа и усмивки на 20 и 21 юли 2013, пише във Фейсбук страницата на общността. Втората трансформация предстои съвсем скоро.

Факултет за МЕЧТИ се осъществява по инициатива на „Компот Колектив“, сдружение „Трансформатори“ и фондация „Здраве и социално развитие“, с финансова подкрепа на OAK Foundation.

Източник: dnevnik.bg